Verdensmålene – hvordan kommer man i gang?

Fns verdensmål bæredygtighed

I Elstyrken har vi valgt at forpligte os til at understøtte samfundsindsatsen omkring at nå FNs 17 verdensmål.

 

Vi er ikke i tvivl om, at når vi alle løfter i fællesskab og indtager de roller, vi formår, i den samlede løsning på de globale udfordringer, så kan vi lykkes. Vi har derfor meldt os ind i Global Compact Network Denmark, en del af FN’s Global Compact Network og så har vi startet vores egen transformation i det små. Ambitionerne er store, og vi har intenst fokus på bæredygtig forretningsudvikling.

I denne artikel deler vi ud af vores tidlige erfaringer med at udvælge og arbejde med verdensmålene. Hvor skal man starte? Hvad giver mening for en elinstallatør? Hvor kan man få hjælp?

I Elstyrken er vi kun 25 medarbejdere, hvoraf de fleste er montører, derfor blev vi hurtigt opmærksomme på at vi kunne udvikle forretningen langt hurtigere, hvis vi søgte rådgivning og vejledning fra professionelle indenfor bæredygtig forretningsdrift. Vores brancheforening – Tekniq Arbejdsgiverne er heldigvis ”fremme i bussen” på den grønne omstilling og har lagt virkelig gode hjælpeværktøjer til rådighed på websitet til medlemmerne – en slags ”brugsanvisning” til, hvordan man kommer i gang med omstillingen. Tekniq er en arbejdsgiver- og erhvervsorganisation for el, vvs og metal.

Verdensmaal-ikon-07.png Verdensmaal-ikon-08.png Verdensmaal-ikon-12.png Verdensmaal-ikon-17.png

“I Tekniq tager de verdensmål og CSR alvorligt, og det var derfor virkelig fedt at opdage, at de havde et helt medlemsunivers til kun det.” — Sanne With, Head of Sustainable Business Development i Elstyrken

”Tekniq har virkelig været hjælpsomme gennem hele processen. Ikke alene har de stillet en masse værktøjer til rådighed for os, bl.a. Valified, men de har også aktivt deltaget i og hjulpet os med at facilitere en medarbejder workshop, hvor den fornemmeste opgave var at få vores kollegaer med på rejsen”, fortæller Sanne.

Involver og inddrag medarbejderne

Som i en hver anden forandring, så det vigtigt at involvere kollegerne og give dem medindflydelse. I april måned i år samlede vi derfor alle medarbejdere til en kick-off, som naturligvis også bød på sociale aktiviteter.

“I samarbejde med Tekniq fik vi planlagt en virkelig fed dag med oplæg fra ledelsen, en præsentation fra vores samarbejdspartner Lemvigh-Müller A/S, som gav deres bud på, hvad der sker indenfor bæredygtighedsområdet, og sidst men ikke mindst en workshop faciliteret af Tekniq. Her sendte vi kollegerne ud i grupper og bad dem om at drøfte, hvordan de synes Elstyrken tager samfundsansvar og arbejder med miljø og sociale forhold.”— Sanne With

“Jeg var glad for at blive inviteret til at deltage i Elstyrkens kickoff, og det var inspirerende at se den interesse som alle, både medarbejdere og ledere, viste ved at bidrage med gode input og viden fra dagligdagen for at gøre arbejdet med at styrke Elstyrkens bæredygtighedsprofil. Jeg kan kun anbefale at andre installatør-virksomheder tager lignende initiativer og taler med medarbejderne, når de skal gøre de tre områder der udgør bæredygtighed til en del af virksomhedens fremtid.” — Lone Alstrup, Chefkonsulent hos Tekniq

Lone Alstrup, Chefkonsulent hos Tekniq til Elstyrkens kick-off i april 2022

“”Det kollegerne kom tilbage med var meget håndgribeligt og handlede om vores interne ”hygiejne i forhold til udledning”, hvilket vi selvfølgelig har valgt at arbejde videre med. I dag har vi med udgangspunkt i verdensmålene defineret to områder, som vi vil arbejde med at forbedre og sætte konkrete mål på. Vi har samtidig nedsat en arbejdsgruppe, hvor 4 af montørerne aktivt deltager fra den spæde brainstorm til definition af konkrete initiativer”” — afslutter Sanne

Vi glæder os til at fortælle mere om vores arbejde med verdensmålene, og hvordan det er at søge og arbejde med SMV:Grøn-Voucher 1. Følg med her eller på de sociale medier.

Læs også:
En ærlig beretning fra SMV i opstart fra traditionel til bæredygtig forretningsfokus

Elstyrkens basis bæredygtighedsrapport 2020/2021